Tämä muistipeli sopii niin perheen yhteisiin pelihetkiin kuin opetusvälineeksi ja toiminnallisten tuokioiden apuvälineeksi esiasteelle, kouluihin ja kerhoihin.
Kuva-aiheena on hyönteispölyttäjiämme ja hyönteispölytystä tarvitsevia kasveja. On hyvä tunnistaa myös harmaaleppä. Se on mukana korteissa, koska se tarjoaa aikaisin keväällä ravintoa pölyttäjille, kun kevätkukat eivät vielä ole auenneet.
Pelin normaalia suurempi korttimäärä mahdollistaa pelin jakamisen kahdelle pelaajaryhmälle tai jos pelaajat ovat pieniä aloittelijoita, voi siitä käyttää puolet yhden pelin aikana.

Sisältää: 66 kpl kuvakortteja (33 kuva-aihetta)
Kortti:  6,5 x 6,5cm, 1,75 cm konepahvi
Pakkaus:  20,5 x 14,5 x 2,8 cm
Kuvittaja: Anita Polkutie
Muistipeli painettu Suomessa

Pölyttäjät ja kasvit on kuvitettu niin, että niiden lajituntomerkit tulevat hyvin esiin ja pelaaja oppii tunnistamaan ne myös luonnossa: mehiläisiä, kimalaisia, perhosia, kukkakärpäsiä ja kovakuoriaisia. Jokaisessa kuvassa on myös lajinimi, mikä tukee oppimista.
Samoin tulee tutuksi kasveja, jotka tarvitsevat hyönteispölytystä. Molemmista ryhmistä löytyy jokaiselle tuttuja lajeja mutta myös uusia ja ihmeellisiä tuttavuuksia.

Huoli pölyttäjäkantojen maailmanlaajuista heikkenemistä synnytti Niityllä surisee -muistipelin. Pölyttäjien väheneminen johtaa monien kasvilajien vähenemiseen tai katoamiseen ja tämä tulee näkymään meidän kaikkien ruokapöydässä.
Hyönteismaailman suojelutyö ja hyönteisten elinympäristöjen turvaaminen on
meidän jokaisen yhteinen asia.